SEO-Friendly-URL-blbgr1

Κατασκευάστε SEO friendly URL


Η URL διεύθυνση του website σας είναι σαν το όνομα της επιχείρησής σας και συχνά γίνεται «σήμα κατατεθέν».  Είναι το link που αντιπροσωπεύει την εταιρεία, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας στις μηχανές αναζήτησης και στα Social Media. Η δομή ενός URL έχει μεγάλη σημαντικότητα, αφού πρόκειται για τη δική μας, μοναδική εικονική ταυτότητα. Συνήθως οι χρήστες συγκρατούν ευκολότερα τα domains των e-shop που επισκέπτονται και μένουν ικανοποιημένοι από τις αγορές τους.

Για τη μεγαλύτερη δυνατή προσέγγιση και έκθεση της επιχείρησής σας στο διαδίκτυο, απαιτείται μια δομή URL φιλική προς τον απλό χρήστη που επισκέπτεται το online κατάστημά σας, αλλά και για τις μηχανές αναζήτησης. Έτσι όπως ψάχνουν και σας ανακαλύπτουν οι απλοί χρήστες, έτσι και κάνουν τα ρομπότ της Google. Επισκέπτονται το website σας και το κατατάσσουν στο αντίστοιχοκαταλληλότερο ερώτημα. Εάν όμως αυτές οι μηχανές δε μπορέσουν να ανιχνεύσουν φύση, τον σκοπό και την εμβέλεια της ιστοσελίδας σας, τότε θα δυσκολευτούν να την ευρετηριάσουν και να την κατατάξουν. Το αποτέλεσμα θα είναι να εμφανίζεστε στην αναζήτηση σε άσχετους όρους ή λέξεις-κλειδιά – ίσως να μην εμφανίζεστε και καθόλου.

Βελτιώστε τη φιλικότητα και την αναγνωσιμότητα για καλύτερο SEO, ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές:

1. Χρησιμοποιήστε απλές λέξεις

Ένας online αγοραστής, επιθυμεί να θυμάται και να κατανοεί το domain των αγαπημένων του e-shop. Λάβετε υπόψη σας, πως ο απλός χρήστης δεν έχει το χρόνο ή την διάθεση να αναλύσει μια περίπλοκη έννοια και έναν σύνθετο όρο που έχετε χρησιμοποιήσει για τα προϊόντα σας. Να θυμάστε πως θα προχωρήσουν σε αγορά, μόνο αν καταλάβουν ένα προϊόν με την πρώτη ματιά. Αλλιώς μπορεί και να αποχωρήσουν.

Χρησιμοποιήστε λοιπόν απλές λέξεις, εύκολες να προφέρονται και να τις θυμούνται οι χρήστες. Να τις θυμούνται και να χαίρονται να ψωνίζουν από εσάς, διαδίδοντας το website σας εύκολα από στόμα σε στόμα.

Για παράδειγμα, για τη «γυναικεία ένδυση» χρησιμοποιήστε ένα URL στην κατηγορία ή το προϊόν, όπως είναι το «womanclothing» .

2. Καθαρίσατε τους Κώδικες;

Στις περισσότερες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου και blogger, προστίθενται προεπιλεγμένα στα URL, διάφοροι κωδικοί, με αποτέλεσμα τα URL σας να φαίνονται άσχημα και δυσνόητα. Δεν είναι ελκυστικά και δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα στο στοχευμένο σας κοινό.

Για παράδειγμα, το www.example.com/342fsdoj8743fdasdcc?[]00983mfp δεν έχει κανένα νόημα. Αντικαταστήστε τους αριθμούς και τα σύμβολα με ένα σχετικό κείμενο.

3. Καθαρίστε τις σελίδες σας από διπλότυπο περιεχόμενο

Ο ιστότοπός σας μπορεί να τιμωρηθεί, εξαιτίας της δημοσίευσης του ίδιου περιεχομένου σε πολλές σελίδες και να «κατηγορηθείτε» από την Google, για υποκλοπή και επικαλύψεις. Οι μηχανές αναζήτησης είναι αυστηρές με τη μοναδικότητα του περιεχομένου. Εάν για παράδειγμα δημοσιεύετε το ίδιο περιεχόμενο σε διαφορετικά URL, τα ρομπότ της μηχανής αναζήτησης θα το εντοπίσουν και θα σας ενοχοποιήσουν για παραβίαση της πολιτικής πνευματικών δικαιωμάτων.

Δύο URL που ανακατευθύνουν τους χρήστες σε κοινό περιεχόμενο, θα επηρεάσουν αρνητικά την ταξινόμησή σας στις μηχανές αναζήτησης.

Για να ενημερώσετε τα ρομπότ ότι το περιεχόμενό σας είναι κοινό, πρέπει να ορίσετε μια προτιμώμενη διεύθυνση URL, καθορίζοντάς τες με κανονικές ετικέτες που χαρακτηρίζουν και καθορίζουν την κάθε σελίδα. Έτσι, θα αποφύγετε τυχών χρεώσεις αλληλοεπικάλυψης περιεχομένου.

4. Προσθέστε τις λέξεις-κλειδιά με σύνεση

Προσθέστε στα URL λέξεις-κλειδιά επιχειρήσεων. Με τον τρόπο αυτό, υπάρχει συνέπεια μεταξύ των URL, με τους τίτλους των σελίδων και την περιγραφή και έχει μια θετική πρώτη εντύπωση από τους χρήστες. Οι λέξεις-κλειδιά, δεν πρέπει να επαναλαμβάνονται σε διευθύνσεις URL μέσω διαφορετικών μεθόδων. Προσθέστε μια λέξη-κλειδί στο κύριο domain σας και χρησιμοποιήστε το ξανά ως κατάληξη κατηγορίας και σελίδας προορισμού στις διευθύνσεις URL.

Για παράδειγμα, η λέξη-κλειδί «κινητό» εμφανίζεται σε διαφορετικές κατηγορίες μιας URL διεύθυνσης, για ένα κατάστημα κινητών τηλεφώνων:

μπορεί να απλοποιηθεί ως:

Οι ειδικοί προτείνουν συνετή και δίκαιη ένταξη των λέξεων-κλειδιών στις διαδικτυακές διευθύνσεις. Αν χρησιμοποιείται φράσεις-κλειδιά περισσότερο από το κανονικό, πιθανότατα να βλάψει την κατάταξή σας στις μηχανές αναζήτησης, αλλά και την Εμπειρία χρήστη.

Οι πρακτικές αλλάζουν με το πέρασμα του χρόνου και καλό είναι να διαβάζετε, να μαθαίνετε και να απευθύνεστε σε εμπειρογνώμονες του ψηφιακού Marketing όταν πρόκειται για την αντιστοίχηση λέξεων-κλειδιών με URL διευθύνσεις.

5. Φροντίστε να έχετε σύντομες URL διευθύνσεις

Τα σύντομα URL, είναι ελκυστικά και ευανάγνωστη. Από SEO άποψη, δεν έχει καμία διαφορά από ένα μεγάλο URL. Όμως, σε θέματα χρηστικότητας, ένα μακρόσυρτο URL δεν εξυπηρετεί καθόλου.

Για παράδειγμα, η κοινοποίηση ενός brand χρησιμοποιώντας το URL του σε ένα forum, στα social ή η αποστολή του μέσω e-mail. Φανταστείτε κάτι τέτοιο:

https://www.example.com/el/products/?f=q&hl=el&geocode=&time=&date=&ttype=&q= Stadhouderskade+42,+Amsterdam,+The+Netherlands&sll=40.71451,-74.0071 4&sspn

Η αυτόματη συντόμευση που θα δημιουργηθεί, είναι βέβαιο πως θα εμφανίσει στους χρήστες error 404, χάνοντας πιθανούς πελάτες. Τα σύντομα URL δίνουν στον χρήστη την εντύπωση ενός website με απλή δομή και ότι μπορεί εύκολα να βρει αυτό που ψάχνει. Με τον τρόπο αυτό, αυξάνετε τα κλικ στον ιστότοπό σας και κατά συνέπεια την κατάταξή σας, αλλά και μέσω των social media πλέον.

6. Φτιάξτε το URL ίδιο με τον τίτλο

Μια διεύθυνση URL συνήθως περιλαμβάνει έναν τίτλο και μια περιγραφή, είτε εμφανίζεται σε κάποια μηχανή αναζήτησης, είτε κοινοποιείται στα social media. Με αυτό το μικρό απόσπασμα, οι χρήστες εξετάζουν και κρίνουν την αξιοπιστία του ηλεκτρονικού καταστήματός σας. Αν το URL μιας σελίδας προϊόντος έχει παραπλανητικό τίτλο, οι χρήστες δεν θα κλικάρουν και δε θα εμπιστευτούν το website σας.

Συχνά μπορεί να αναρωτιέστε, τι να γράψετε στη λεζάντα. Οι περισσότεροι το αφήνουν κενό ή γράφουν κάτι άσχετο και λιγότερο αποτελεσματικό.

Για παράδειγμα, πληκτρολογείτε στην αναζήτηση «μαύρα παπούτσια για άνδρες» και σαν πρώτο αποτέλεσμα, βρίσκεται έναν σύνδεσμο: http://myshop.com/mavra-dermatina-papoutsia-gia-andres/ αλλά ως τίτλο έχει «Είδη ΔώρωνMyShop»

Έχει άσχετο τίτλο με την περιγραφή του.

Θα κάνετε κλικ για να δείτε τι περιέχει ή θα προχωρήσετε παρακάτω στα υπόλοιπα αποτελέσματα;

Σίγουρα θα αγνοήσετε έναν άσχετο τίτλο και θα προχωρήσετε στα υπόλοιπα σχετικά links.

8. Χρησιμοποιήστε διαχωριστικά στις λέξεις

Για καλύτερη αναγνωσιμότητα, προσθέστε ανάμεσα στις λέξεις, διαχωριστικά. Παύλες (), κάτω παύλες (_) ή τελείες (.).

Ένας χρήστης θα επισκεφθεί πιο εύκολα ένα εύκολα αναγνώσιμο URL, από το οποίο θα γίνονται οι λέξεις ευδιάκριτες και κατανοητές.

Για παράδειγμα, ένα URL http://myshop.com/andrikadermatinasakakia/ θα μπορούσε να καθοριστεί σαν:

  1. http://myshop.com/andrika.dermatina.sakakia/
  2. http://myshop.com/andrika_dermatina_sakakia/
  3. http://myshop.com/andrikadermatinasakakia/

Στην πρώτη περίπτωση, μια τελεία ως διαχωριστικό, δεν αφήνει αρκετό χώρο ανάμεσα στις λέξεις, με αποτέλεσμα να μη γίνονται ευδιάκριτες. Στη δεύτερη περίπτωση πάλι, μια κάτω παύλα, μπορεί να προκαλέσει σύγχυση με την υπογράμμιση του URL όταν γίνεται για παράδειγμα υπερσύνδεσμος (myshop.com/andrika_dermatina_sakakia). Και πάλι θα υπάρξει σύγχυση ανάμεσα στις λέξεις και στον διαχωρισμό τους. Οι έμποροι καταλήγουν στην παύλα, ως το πιο αξιόπιστο ενωτικό-διαχωριστικό των λέξεων ενός URL και δεν έχουν και άδικο.

9. Κάντε την καλύτερη δυνατή χρήση των ανακατευθύνσεων

Η σωστή ανακατεύθυνση, σημαίνει περισσότερη κίνηση στο site σας και δημοτικότητα από όλα τα προηγούμενα URL σας. Πολλές φορές, αλλάζετε τα URL σας για καλύτερο SEO. Να έχετε υπόψιν σας, ότι κατά την αναδιάρθρωση των διευθύνσεων URL, ενδέχεται να χάσετε την υψηλή σας θέση στην Google και την κατάταξή σας στο web, αν δεν κάνετε ανακατεύθυνση.

Ορίστε ανακευθύνσεις, για να συνεχίσετε να λαμβάνεται τα οφέλη και την κατάταξη των προηγούμενων URL που χρησιμοποιούσατε. Πολλοί το παρακάνουν, ώστε να αποκτήσουν όσο το δυνατόν υψηλότερες θέσεις στις αναζητήσεις. Πρέπει να το σταματήσετε όσο πιο γρήγορα γίνεται, γιατί ο μεγάλος αριθμός επισκέψεων στη σελίδα σας, μπορεί να οδηγήσει σε μη ρεαλιστικά στοιχεία ανάλυσης.

Ο κύριος σκοπός της ανακατεύθυνσης, είναι να εξυπηρετήσει τον χρήστη και την Google, να εντοπίσουν εναλλακτικές σελίδες. Αξιοποιήστε την, για να συνδέσετε «σπασμένα» links και επεξεργασμένα URL ώστε να διατηρήσετε την ήδη υπάρχουσα κίνηση, επισκεψιμότητα και το περιεχόμενο του συνδέσμου.

Περιοριστείτε στον σκοπό και όχι στην κακή και υπερβολική χρήση των ανακατευθύνσεων.

10. Συνδυάστε την www version με την non-www

Η έκδοση του website σας με www και χωρίς www, αντιμετωπίζονται ως ξεχωριστές οντότητες. Μπορεί να χάνεται την κατάταξή σας, επειδή η σελίδα σας είναι ευρετηριασμένη και υποστηρίζει και τις 2 αυτές ενότητες. Θα τεθεί το θέμα διπλότυπου περιεχομένου, όπως προαναφέρθηκε, για την κανονικοποίηση πολλαπλών URL στην ίδια σελίδα. Για να διατηρήσετε την υψηλή σας θέση στην Google, καλό είναι να εδραιώσετε και τις 2 ενότητες σε μία ετικέτα.

Συμπέρασμα:

Όπως διαπιστώσατε, η δομή των URL σας, είναι σημαντικό ζήτημα για το SEO του website σας. Προσδιορίζει την εμβέλεια της επιχείρησής σας στο Διαδίκτυο. Οι πρόσφατες ενημρώσεις στον αλγόριθμο της Google, επικεντρώνονται σε μία άψογη εμπειρία χρήστη (UX) και εμπειρία πελάτη (CX).

Διαβάστε πώς να βελτιώσετε το CX στο Website σας;

Ο κάθε απλός επισκέπτης, πρέπει να είναι για εσάς πελάτης.

Συνήθως οι παραπάνω συμβουλές προτείνονται και διεκπεραιώνονται από ειδικούς. Εάν το website σας δεν έχει πλέον καμιά αξία και χρειάζεστε ανακατασκευή, κάντε την Ανάλυση της δικής σας Ιστοσελίδας δωρεάν και επικοινωνήστε μαζί μας:

πηγή: www.digitalinformationworld.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s