video_editor_apps

Οι 10 καλύτερες και ΔΩΡΕΑΝ video editor εφαρμογές για Android!


Η επεξεργασία video, είναι ό, τι πιο «βαρύ» μπορεί να εκτελέσει μια συσκευή. Στο PC, απαιτούνται αξιοπρεπείς προδιαγραφές, «τόνοι» μνήμης RAM, αποθήκευσης και κάποια ειδική τεχνογνωσία για το πώς χρησιμοποιούνται όλα αυτά και πώς θα λειτουργήσουν. Για το λόγο αυτό, σε μια κινητή συσκευή είναι πολύ δύσκολο να εφαρμοστεί. Δεν υπάρχει κάτι που να προσεγγίζει κάτι τέτοιο στο κινητό σου. Όμως υπάρχουν κάποιες από τις καλύτερες και ΔΩΡΕΑΝ εφαρμογές επεξεργασίας video, για Android. Έχει αρκετές, να διαλέξεις ποια είναι στα μέτρα σου και να κάνεις τα …μαγικά σου κόλπα:

Το Adobe Premiere Clip, είναι αυτό που θα λέγαμε, το …μεγάλο όνομα όταν μιλάμε για επεξεργασία video. Παρέχει έναν κατάλογο χαρακτηριστικών, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητας να δημιουργήσεις αυτόματα βίντεο με χρήση εικόνων και videos, αν δεν θέλεις εσύ να δημιουργήσεις κάποιο. Έχεις όμως και τη δυνατότητα επεξεργασίας του video χειροκίνητα, επιλέγοντας μέσα από μια ποικιλία εργαλείων, εφέ και μουσικής. Η εφαρμογή μπορεί να υποστηρίζει πως μπορείς να καταχωρήσεις τη δική σου μουσική, μα πολλοί χρήστες δεν τα καταφέρνουν. Αν σε ενδιαφέρει, καλό είναι να ρίξεις και μια ματιά στο video παρακάτω. Αξίζει τον κόπο, ειδικά αν χρησιμοποιείς το Adobe Premiere Clip στο Mac ή το PC σου!

Πρόκειται για μια από τις πιο δημοφιλής εφαρμογές, αλλά δε φημίζεται ιδιαίτερα για τη «δυνατή» της επεξεργασία στα videos. Σου δίνει δυνατότητες, τις θεωρεί σημαντικές, μα στην ουσία τις έχεις ήδη στη συσκευή σου. Σου παρέχει 15 φίλτρα με τα οποία μπορείς να πειραματιστείς, ενώ η διαδικασία εφαρμογής είναι εξαιρετικά ανώδυνη. Πρόκειται σίγουρα για μια εφαρμογή που δε μπορείς να χρησιμοποιήσεις για ένα σημαντικό και ιδιαίτερο video, αλλά αξίζει να ασχοληθείς αν χρειάζεσαι κάτι απλό και γρήγορο.

Πρόκειται για ένα κλασικά σχεδιασμένο επεξεργαστή video, που σου επιτρέπει να παράγεις video. Έχεις τη δυνατότητα της περικοπής, της αναδιάταξης και της εγγραφής video. Η εφαρμογή, διαθέτει φίλτρα επεξεργασίας και μπορείς και να σχεδιάσεις και το δικό σου φίλτρο, παρόλο που η λειτουργικότητά της δεν είναι ιδιαίτερα ισχυρή. Έχουν εντοπισθεί όμως ορισμένα bugs μετά τον επανασχεδιασμό της, μα εξακολουθεί να αποτελεί κορυφαίο εργαλείο για video μοντάζ.

movie_maker_filmmaker
Movie Maker Filmmaker

Φαίνεται να είναι μια από τις πιο ολοκληρωμένες εφαρμογές επεξεργασίας video σε αυτήν εδώ τη λίστα. Έχει πάρα πολλά διαθέσιμα χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένων των εργαλείων γρήγορης  επεξεργασίας, διάφορα διαθέσιμα εφέ και άλλα εργαλεία. Επίσης, σου δίνει τη δυνατότητα να φτιάχνεις κολάζ και έχει και υποστηρίζει και slow motion! Το interface του, είναι σχετικά απλό στη διαχείριση και χρησιμοποιεί την κλασική μέθοδο «timeline editor» (χρονοδιάγραμμα/λωρίδα επεξεργασίας) που μεταδίδει μια σιγουριά σε εκείνους που έχουν χρησιμοποιήσει ξανά παρόμοιες εφαρμογές επεξεργασίας video. Είναι ΔΩΡΕΑΝ να την κατεβάσεις και να την χρησιμοποιήσεις, αλλά μπορείς να ξεκλειδώσεις περισσότερα χαρακτηριστικά, επί πληρωμή αργότερα.

 

Ανήκει στη νεότερη γενιά των εφαρμογών επεξεργασίας video και είναι πραγματικά πανέμορφη, αν χρειάζεσαι κάτι απλό και εύχρηστο. Προσθέτεις έως 50 φωτογραφίες και video clips και η εφαρμογή θα αναλύσει κάθε αντικείμενο και θα φτιάξει ένα σύντομο video, βασισμένο σε αυτά. Το Quik, περιέχει περίπου δύο ντουζίνες με διάφορα στυλ για video, ενώ μπορείς να αλλάξεις και τη διάταξή τους πριν το δημοσιεύσεις. Δεν είναι τόσο δυνατό όσο το Adobe Premiere Clip ή το PowerDirector, αλλά δε χρειάζονται όλοι οι χρήστες κάτι πολυσύνθετο και ισχυρό. Αν σε ενδιαφέρει, απέκτησέ το δωρεάν!

Το ViraVideo, είναι μια εφαρμογή που κάνει για τον καθένα. Χρησιμοποιεί μια μακέτα με στύλ μοντάζ, όπου εκεί μέσα μπορείς να τοποθετείς τα clips σου, να εισάγεις και να περικόπτεις εάν χρειάζεται και έπειτα να προχωράς στο επόμενο βήμα. Περιέχει πάνω από 200 φίλτρα για τα video σου, καθώς και διάφορα εφέ, ίσως και κάποιο κείμενο που θέλεις να γράψεις και φυσικά με fast ή slow motion! Είναι διαθέσιμο με ένα υδατογράφημα και με όριο χρόνου για κάθε video. Αγοράζοντας όμως την έκδοση Pro, δεν έχεις πλέον περιορισμούς. Απόλαυσέ το!

Συνήθως εφαρμογές με τέτοιο τόσο κοινότυπο όνομα, δεν σου τραβούν την προσοχή. Έτσι ακριβώς συμβαίνει και με την εφαρμογή Video Editor. Πρόκειται για έναν απλό επεξεργαστή video που σου επιτρέπει να κάνεις τα βασικά, όπως περικοπή του video, οργάνωση των clips και μουσική στο background. Θα βρεις επιπλέον χαρακτηριστικά, όπως το να μπορείς να προσθέσεις emoji και κείμενο στα video σου, ακόμα και μια ποικιλία διάφορων εφέ, ώστε να γίνουν τα πράγματα λίγο πιο …αστεία. Αξίζει τον κόπο για το Instagram, αλλά δεν είναι αρκετά ισχυρό για άλλου είδους, μεγαλύτερες παραγωγές. Στην τελική, είναι εντελώς δωρεάν!

video-editor-screenshot
Video Editor 

Πρόκειται για ένα από τα πιο ισχυρά εργαλεία επεξεργασίας video. Δε μοιάζει βέβαια με το PowerDirector ή το Premiere Clip, αλλά έχει μια λίστα με πάρα πολλά χαρακτηριστικά. Στην κορυφή των χαρακτηριστικών αυτών, είναι η επιλογή σου, να μπορείς να προσθέτεις εφέ στο video σου μέσα από μια μεγάλη ποικιλία.  Περιλαμβάνει αυτοκόλλητα, κείμενο (+γραμματοσειρές), themes και πολλά άλλα εφέ που μπορείς μπορείς να επιλέξεις. Μπορείς ακόμα και να σχεδιάσεις ένα video αν θέλεις ή και να ηχογραφήσεις μια αφήγηση, αν χρειαστεί. Πραγματοποιούνται έλεγχοι, που ίσως είναι ιδιαίτερα σχολαστικοί και υπάρχουν bugs και θέματα που χρειάζεται να επιλυθούν. Όμως αξίζει τον κόπο.

videoshop-screenshot
videoshop

Το VQuick μπορεί να είναι τελευταίο στη λίστα, μα είναι νέο και φρέσκο! Είναι χρήσιμο για εκεινους που …vloggάρουν, με άλλα λόγια φτιάχνουν videos, ασχολούνται με τη δημοσιογραφία και για εκείνους που φτιάχνουν περιεχόμενο στα videos με κοινωνικό μυαλό. Διαθέτει κάποια βασικά χαρακτηριστικά, αλλά όχι κάτι το εξειδικευμένο, με ενσωματωμένη σύνδεση στο κοινωνικό δίκτυο, όπου μπορείς να δεις videos από άλλους χρήστες ανεβασμένα. Επίσης, παρέχει μια λειτουργία …αυτοκαταστροφής, που διαγράφει το video αυτόματα, εφόσον το δει ο παραλήπτης. Είναι μοναδική εφαρμογή και εντελώς δωρεάν! Σημείωσε πως είναι πρόσφατη, δεν την έχουν χρησιμοποιήσει πολλοί, άρα θα έχει και πολλά θεματάκια άλυτα που χρειάζονται επίλυση.

vquick-screenshot
Vquick

 

πηγή: www.androidauthority.com

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s